Åben Studio

Dans i DSF

12 mandage: 2. sep. - 25 nov.
Arina Trostyanetskaya

Arina Trostyanetskaya

Arina Trostyanetskaya er uddannet fra Vaganova Ballet Academy i Skt. Petersborg som både danser og koreograf, og efterfølgende ved Ecole – Atelier Rudra Bèjart i Lausanne, Schweiz.

Hun har bl.a. danset på Nederlands Dans Theatre og for koreografer som Jiri Kylian, Ohad Naharin og Hans Van Manen, og i Danmark for Tim Rushton og Dansk Danse Teater.

Sidan 2015 har Arina været freelance danser, underviser og koreograf hos professionelle dansekompagnier og skoler, i Sverige, Danmark, Rusland og i Europa. Arina har desuden sin egen YouTube-kanal for dansere på alle niveauer, hvor hun fremmer inklusion og en holistisk tilgang til ballettræning.

Jens-Antonio Brøndum

Jens-Antonio Brøndum

Jens-Antonio Schyth Brøndum er født i Guatemala, opvokset i USA og bosat i København siden 2021.
Intensiv ballettræning i perioden 2001-2010 styrkede både krop og mentalitet, og i 2015 blev Jens uddannet fra Den Danske Scenekunstskole i København med en bachelor i moderne dans og koreografi.

Efter at have afsluttet sin BA på Den Danske Scenekunstskole arbejdede han med koreografen Sita Ostheimer i Berlin. Hans tid med kompagniet inspirerede til en stærk bevidsthed om fysiskhed.

Som kunstner i udvikling finder Jens sit perspektiv på dans afspejlet gennem en ubrydelig tillid til den dansende krop og en dyb respekt for alle kroppes arv. Han er vild med, hvordan dans kan omforme vores virkelighedsopfattelse og dyrke et rummeligt rum for alle, uanset kulturel og social baggrund. Jens har arbejdet med danske kompagnier: som Uppercut Danseteater, Dansk Danseteater, Holstebro Dansekompagni og Det Kongelige Ballet & Teater

Anastasija Olescuka

Anastasija Olescuka

Anastasija Olescuka er født i Letland og bosiddende København. Anastasija underviser i hiphop med en ”contemporary” tilgang, velegnet til alle niveauer. Hendes klasser oser af god stemning og musik. Hun arbejder i dybden med omtanke for detaljen. Som kunstner navigerer Anastasija i dansens og koreografiens verden, med en vævningspraksis, der harmoniserer de kontrasterende energier fra natur-menneskelig-robotik, såvel som de udfordringer, disse energier kommer med. Hun trækker på sin baggrund i slaviske og baltiske folkedanse, sideløbende med international streetdance-kultur.

Anastasija har er bl.a. været nomineret til den mest inspirerende kvindelige danser og bedste Streetdancer koreograf ved Detour Urban Dance Festival. Senest har hun danset med Cullberg baletten og koreograf Viktor Fröjd (SE).

 

Mikkel Tøttrup

Mikkel Tøttrup

Mikkel Alexander Tøttrup er uddannet ved Iwanson International School of Contemporary Dance.
Mikkel har bl.a. medvirket i danseproduktioner af Matteo Carvone og Johannes Härtl i Tyskland, og været kompagnidanser hos Cia, Nadine Gerspacher i Barcelona og Holstebro Dansekompagni.

Derudover har Mikkel sit eget virke, som selvstændig koreograf rundt omkring i verden. I sommeren 2023 optrådte han som koreograf i samarbejde med dansere fra Den Kongelige Ballet, Tivoli Ballet og Dansk Danseteater på festivalen CPH-MADE på Det Kongelige Teater. Senest modtog han Margarita Arnaudova-prisen for det koreografiske værk ‘Oblivious Days’ med dansekompagniet Ballet Arabesque ved National Musical Theatre i Sofia, Bulgarien.

 

Jeanne Yasko

Jeanne Yasko

Jeanne Yasko er koreograf, danser og dansepædagog fra New York. Jeanne var den stiftende kunstneriske leder/koreograf for det svenske dansekompagni Norrdans fra 1995 til 2005 og fortsatte derefter som kunstnerisk leder for EDGE, turnékompagniet og masterstudiet ved London Contemporary Dance School, The Place fra 2010 – 2019. For nylig ledede hun NIMBLE, et prep-rofessionelt turnéprojekt baseret på Iwanson International School of Contemporary Dance i München og den 1-årige danseuddannelse på STEPZ.

Jeannes undervisning er stærkt påvirket af Doris Humprey/José Limóns stil, teknik og bevægelsesideer (Limón-teknikken), som understreger de naturlige rytmer af ”fall & recover”, vægten, suspension, successionsbevægelser og isolation såvel som placement. Det giver dansere en organisk tilgang til bevægelse, der let tilpasser sig en række koreografiske stilarter. Den er rig på bevægelsesdynamik, udtryk og musikalitet og udstyrer en danser med en intelligent krop og redskaberne til at kommunikere tanker, uanset om de er følelsesdrevne eller ej.

Liv Mikaela Sanz

Liv Mikaela Sanz

I Livs klasse dyrkes en naturlig kombination af dynamisk gulv arbejde med dynamiske stående sekvenser. Alt sammen i et mix af upside downs, håndstande, falling/catching, spiraler. Liv lægger vægt på frihed og ubesværet bevægelse i flow ved at bruge kroppens vægt, anatomisk kendskab, kropslig bevidsthed, at guide kroppen i rummet samt at lege med de sensoriske billeder i bevægelserne og derved dyrke forskellige kvaliteter i både satte fraser og guidede improvisationer.

Liv er uddannet fra Millennium Performing Arts, London 2003, La Escuela Municipal de Danza, Argentina, Balletakademiet, Århus og er certificeret pilates Instruktør.

Hun har arbejdet med Det Kongelige Teater, Den Jyske Opera, Øster Gasværk, Århus Teater, Archauz, Bora Bora, Aarhus Musikhus mfl. Kunstnerisk leder af Kompagni B, Ungdoms kompagni på Det Kongelige Teater. Hun underviser på Skaanes Dansteater, Dansk Danseteater, Den Kongelig Balletskole, Dansehallerne, Statens Scenekunstskole, Copenhagen Contemporary Dance Arts mfl.

Sidste tilmelding: 25-11-2024
Kontaktperson: Karin Iwersen ( ki@skuespillerforbundet.dk )

Start ugen ud med et brag af endorfiner og et kærligt godmorgen til din krop.

Vi træner dans og arbejder med teknik, fraser, flow, kontakt mm, afhængig af koreografen.

Alle medlemmer af DSF, der har interesse i at kunne mere med kroppen er velkomne og arbejder ud fra eget niveau. For nogen vil det til tider føles udfordrende, for andre mere som en super god måde at starte dagen på, uanset om du er uddannet danser eller ej.

Hver koreograf underviser i et forløb på 2-3 gang. Programmet for undervisere sammensættes af KOMPAGNI+ i samarbejde med DSF’s danseudvalg og offentliggøres i juni måned.

Tidsplan for undervisning i perioden 2. september – 25. november:
Ankomst og egen opvarmning fra kl. 9:00.
Undervisningen starter kl. 9.30 (for sen ankomst giver ikke adgang).

Date          Open class                9:30-11:00                                                    

2/9             Arina Trostyanetskaya Strengthen and move through ballet

9/9             Arina Trostyanetskaya Strengthen and move through ballet

16/9           Arina Trostyanetskaya Strengthen and move through ballet

23/9          Liv Mikaela Sanz contemporary

 

Date          Open class                9:30-11:30                                                    

30/9           Anastasija Olescuka Hip hop med en ”contemporary” tilgang

7/10           Anastasija Olescuka Hip hop med en ”contemporary” tilgang

 

Date          Open class 9:30-11:00                                                 

21/10         Mikkel Alexander Tøttrup contemporary

28/10        Jens-Antonio Schyth Brøndum contemporary

4/11           Jeanne Yasko contemporary

11/11         Jeanne Yasko contemporary

18/11        Liv Mikaela Sanz contemporary

25/11        Liv Mikaela Sanz

 

Tilmelding er åben nu og frem til sidste gang 25. nov. – husk at tilmeld dig de konkrete datoer, du ønsker at deltage.

NB: Der undervises ikke 14. oktober i efterårsferien i uge 42.