Workshop

Aarhus: Ivana Chubbuck skuespilteknik med Maibritt Saerens

5 dage, 9.-13. september
Maibritt Saerens

Maibritt Saerens

Maibritt Saerens er professionel skuespiller med mere end 20 års erfaring indenfor tv, film og teatret. Hun bliver af mange i branchen kaldt for nørden. Hun er uddannet i Michael Chekhovs skuespillerteknik, har gået på skuespillerskolen v/ Aarhus Teater, har de sidste 20 on-off år fået undervisning af Finn Hesselager. Hun har en Integrativ Kropsuddannelse v/ Bjørn Winther og Hannah Jacobsen og har været i kursusforløb i Neuroaffektiv udviklingspsykologi. Hun er netop kommet hjem fra LA hvor hun blev certificeret i Ivana Chubbucks teknik. En teknik som for Maibritt har været hendes missing link som skuespiller til at sprænge enhver form for tvivl eller tøven. Efter eget udsagn er teknikken befriende at arbejde med.
Hun har en kærlighed til skuespillerfaget, skuespillere og elsker at nørde med teknikken bag. Maibritt er også grundlægger af firmaet PowerAct, som specialiserer sig i udvikling af Executive Presence og nonverbal kommunikation, hvor hun gennem 10 år har undervist og talentudviklet topledelse, politikere, ministre, advokater, præster m.m.

Maibritt Saerens undervisningsstil er empatisk, humoristisk og direkte – blandet med dyb viden og erfaring.

Ivana Chubbuck har arbejde i mere end 30 år som skuespillercoach for bl.a. Brad Pitt, Jared Leto, Charlize Theron, Travis Fimmel, Halle Berry, James Franco, Jim Carrey, Sylvester Stallone og Jake Gyllenhaal.

Sidste tilmelding: 2024-08-07
Undervisningen har fokus på Chubbuck-teknikkens 12 trin som fører skuespilleren fra manuskriptet til en levende, ægte og dynamisk karakter. Teknikken hjælper til at fjerne tvivl og mulige hæmninger og giver spilleren en befriende ægte og radikal retning. Deltagerne får hjælp til at bruge smertens og emotionens baglandskab, ikke som et mål i sig selv, men som afsæt til at overvinde de forhindringer, karakteren måtte have og vinde rollens indre mål. Teknikken giver spilleren en vej til at transformere sig til rollens inderste behov. Undervisningen byder på konkrete, brugbare teknikker for deltagernes fremadrettede arbejde.
 
Forberedelse
Deltagerne får udleveret en dialog eller monolog fra en film og kontaktinfo på evt. scenepartner min. 7 dage før opstart. Scenen skal forberedes i 6 timer med scenepartner før kurset starter.
Det er en fordel at have læst Ivana Chubbucks bog ’Skuespillerens magt og kraft’ (Power of the actor).
 
Form
I et fortroligt og respektfuldt rum vil deltagerne sammen med Maibritt arbejde med at forbinde sig dybt med rollens mål ved at personificere det ind omkring eget psykologisk landskab. Deltagerne skal være indstillet på at arbejde dybt inde omkring eget privat stof også i det åbne rum.

Scenerne filmes (hvis det kan nås) og sidste dag udvælges ’et take’ fra hver scene, som muligt afsæt til deltagernes fremtidige individuelle arbejde. Medbring notesbog og mobiltelefon klar til optagelse, hvis du ønsker optagelser af egne scener.

Location i Aarhus oplyses snarest.