Workshop

CASTING MASTERCLASS Hedegaard og Lindhart 09.23

5 dage, fra 4. til 8. september
Rie Hedegaard

Rie Hedegaard

Læs mere om Rie Hedegaard

Rie Hedegaard er en first mover herhjemme, og har arbejdet professionelt med casting siden 1984. Hun var tæt involveret i hele Dogmebølgen i 90´erne og castede b.la Thomas Vinterbergs FESTEN, Lars von Triers, IDIOTERNE. I 2005 blev hun medstifter af ICDN International Casting Directors Network, hvor hun over en periode har siddet i bestyrelsen. I 2019 modtog hun den anerkendelse at blive optaget i The Academy of Motion Picture, Arts and Science, Oscar Akademiet. Rie er desuden fast tilknyttet Den Danske Filmskole, hvor hun underviser Instruktør & Producer eleverne. Hun er et arbejdsomt aktivt herhjemme, på samme måde som i udlandet, hvor flere Netflix & HBO-produktioner indgår som fremtidige opgaver.

Thure Lindhardt

Thure Lindhardt

Læse mere om Thure Lindhardt

Thure Lindhardt debuterede som skuespiller allerede, da han var 12 år gammel i filmen ‘Negerkys og labre larver’ (1987), og senere samme år spillede med han i Bille Augusts Pelle Erobreren (1987), som vant både en Oscar og Guldpalmen på Cannes Filmfestival. Han første store rolle var som Brian i filmen ‘Her i Nærheden’ (2000), som blev vidt på Berlin Filmfestival. I 2002 spillede han i både ‘One Hell of a Christmas’ og ‘Slim Slam Slum’, og i 2004 fik han rollen som Hans i den tyske film ‘Was nützt die Liebe in Gedanken’, en rolle som gav ham stor anerkendelse i udlandet. Han er gerne kendt som “skuespilleren med 1000 ansigter”, eftersom han ændrer sit udseende og sin holdning dramatisk for hver rolle, han vælger.

Sidste tilmelding: 2023-07-30

Efter at fokus de sidste år har ligget på Selftapes, så er tidspunktet kommet til at arbejde med selve castingsituationen i rummet.

Vi skal arbejde med skuespillerens forberedelse, tekstanalyse, dialogen mellem caster og skuespiller samt selve afviklingen af en test i lokalet.
Med henblik på det Internationale marked vil vi også gennemgå og afprøve mekanismerne for Cold-readings.

Kurset vil tage afsæt i casting situationen. Helt fra den skriftlige indledende dialog med caster eller instruktør således, at skuespilleren har det rette overblik, og dermed afsæt til at starte arbejdet med det tilsendte materiale.

Vi forsøger at definere, hvorledes man selv kan have indvirkning på at gå til og fra en casting med både værdighed og glæden i behold.

Gennem arbejdet med engelske tekster vil der fokuseres på, hvordan man bevare sit eget udtryk, når man arbejder på et andet sprog.

Såkaldte Cold readings vil afprøves med afslutningsvis inspiration til hvorledes eget arbejde kan vedligeholdes, så alt ikke føles nyt hver gang med træder ind i et rum til en casting, hvor tiden er sparsom.

Use it or loose it!

Kurset henvender sig primært til øvede og spillere med kendskab til engelsk.

Thure Lindhardt vil indgå som medunderviser 2 af de 5 dage.