Workshop

Filmskuespil-workshop med Søren Balle

5 dage, 6.-10. november
Søren Balle

Søren Balle

Søren Balle. Født 1978. Uddannelsesmæssig baggrund fra Film- & Medievidenskab, Journalisthøjskolen, samt instruktøruddannelsen fra Den Danske Filmskole årgang 2009. Spillefilmsdebuterede i 2014 med “Klumpfisken”, en særegen egnsfortælling, der blev belønnet med 4 Robert- og Bodil-statuetter. Har efterfølgende arbejdet på en lang række store fiktions-tv-serier, bl.a. “Norskov”, “Herrens Veje”, “Bedrag”, “The Rain”, “Fred til Lands”, “Equinox”, “Dag&Nat” både som episodeinstruktør og som konceptuerende instruktør.

Sidste tilmelding: 2023-10-01
“Samspillet mellem skuespilleren og den filmiske iscenesættelse”.
 
Kurset er et træningsforløb i skuespilteknikker målrettet til den filmiske iscenesættelse. Formålet er at øge skuespillerens filmiske bevidsthed ved at lære at se sig selv gennem kameraet og skabe kontakt mellem skuespillerens præstation og den mere tekniske visuelle iscenesættelse. Vi tager udgangspunkt i konkrete scener, som optages og iscenesættes for kameraet. Kurset vil kredse om en række kerneelementer i den filmiske iscenesættelse, som fx:
 
– samspil mellem kamera og skuespiller
– kameraets blik & visuel fortælling
– teknisk forståelse for filmisk iscenesættelse
– arrangementet
– moment & flow
– forberedelse og scene-analyse
– rollens funktion i scenen
– filmsettets opbygning
– samarbejde med instruktøren
– samarbejde med medspillere
 
Vi tager desuden også afsæt i deltagernes egne erfaringer fra settet, hvorfor det er en forudsætning, at du har en vis erfaring som skuespiller fra film- og tv.