Åben Studio

Dynamisk samspil med Jacque Lauritsen

6 fredage, 6 sep.-11. okt.
Jacque Lauritsen

Jacque Lauritsen

jacquelauritsen.dk

Jacque Lauritsen har i 30 år arbejdet professionelt som freelance skuespiller og var 2018-20 del af det faste ensemble på Teater Nordkraft i Aalborg. Her spillede han bl.a. titelrollen i ”Kong Lear” og medvirkede i Reumertvinderen ”Dig og mig ved daggry”. Han har ligeledes opsat en del egne projekter som f.eks. de anmelderroste monologer ”Faldet” og ”Restaurant Europa” på Teater FÅR302 i København.

Jacque har endvidere iscenesat ca. 30 forestillinger og undervist på teaterskoler og højskoler i samspil, stemme og Shakespeare og Tjekhov. Som lærer lægger han vægt på et 100% engagement i både forberedelse og formidling og forventer naturligt det samme fra deltagerne. Til gengæld kan de være sikre på at træde ind i et trygt arbejdsrum, hvor spilleglæde er omdrejningspunktet. Med det overordnede mål at gøre det nye vedkommende og det velkendte overraskende. Kort sagt: Skabe refleksion og bevægelse.

Sidste tilmelding: 11-10-2024
Kontaktperson: Karin Iwersen ( ki@skuespillerforbundet.dk )

Kodeordet for denne træning er kort og godt: Kontakt! At få et scenisk forløb til at handle om relationer fremfor egne følelser. At fokusere sin energi på sin medspiller og ikke på sig selv. Ganske elementært, men vi glemmer det oftere end vi tror…

Med konkrete værktøjer arbejdes der i kunsten at spille sammen og trække både skuespiller og karakter ud af en solo-fikseret osteklokke. På den måde forstærkes den dramatiske nerve – og nok så væsentligt letter det emotionelle pres på den enkelte spiller.

Teknikken trænes gennem improvisation og dialog arbejde med udvalgte scener. Der må således forventes en vis mængde forberedelsestid til udenadslære.