Workshop

Skuespilteknik for sangere, operasolister og performere

3 dage, 29-30 april + 1. maj
Søren Ruby

Søren Ruby

Søren Ruby er udannet skuespiller (1999), dramatiker (2010) og kunstnerisk leder af Det Kommende Teater (2005-) AU i ledelse (2020-2022).

Har spillet omkring 2000 forestillinger på turné, både på eget teater, og som freelancer på Aarhus Teater, Den Jyske Opera, Baggårdteatret, Katapult, Teatret Neo m.fl.

Rundede i 2023 opførsel nr. 100 som gæsteskuespiller på Den Jyske Opera (fordelt på 5 sæsoner). Underviser i kommunikation og konflikthåndtering.
Bestyrelsesmedlem i DSF, og forperson for “Udvalget for opsøgende og turnerende teater” (UTOT).

Søren praktiserer som underviser, at formidle og omsætte værktøjer og teknik til umiddelbar brug. Gennem sit arbejde med opera- og musikforestillinger, kender han til udfordringer fra den del af kunsten, og mener at kunne se nogle genveje til succes i arbejdet.

Sidste tilmelding: 2024-03-20

Kurset henvender sig til solister, sangere og performere, der vil lære mere om, hvordan man kan behandle replik, gestik og rekvisit i en situation eller scene, så det bliver en hjælp i stedet for en hindring.

Kurset vil bestå af en række konkrete teknikker og værktøjer, hvor der lægges vægt på det praktiske og anvendelige i prøve- og spillesituationer, med fokus på en effektiv omsætning til arbejdspraksis.

Det kræver ingen særlige forudsætninger erfaringsmæssigt eller teknisk at deltage, og der vil ikke blive sunget/akkompagneret. Her er tale om et tilgængeligt, håndgribeligt og jordnært kursus i grundprincipper, og tekniske tricks til at spille karakterer, fremsige replikker, bruge rekvisitter, og at gestikulere og bruge mimik og krop til at understøtte historiefortællingen.

Medbring gerne selv en tekst (monolog/dialog eller sangtekst) helst med fysisk handling. Ellers finder vi noget på dagen.

Kurset vil være inddelt i 3 fokusområder som vi vil skifte imellem: replikbehandling og stemme / gestik, kropssprog og mimik / rekvisitbehandling og intention.