Åben Studio

Filmskuespil med Daniel Kragh-Jacobsen (aftenhold åben studio)

10 gange, 29. januar - 22. april
Daniel Kragh-Jacobsen

Daniel Kragh-Jacobsen

Daniel Kragh-Jacobsen (f. 86) har i de seneste år instrueret flere danske tv-serier, herunder flere afsnit af krimiserierne Sommerdahl og Den Som Dræber. Herudover har han beskæftiget sig med ungdomsstoffet, og har instrueret den Robert nominerede kortfilm Næste Stop, samt tv-serierne Vild Sommer og Stadig Ikke Død. Han er uddannet fra den amerikanske filmskole American Film Institute Conservatory i 2013.

Sidste tilmelding: 2024-04-22

På dette kursus tager vi udgangspunkt i Adrienne Weiss-teknikken og laver scene study.

To skuespillere spiller en scene, oftest velskrevet fra en velkendt film, og herefter kigger vi på optagelserne. Det kan tænkes, at vi eksperimenterer med at man kan medbringe casting tekster, som man enten tidligere har lavet, eller som man kan bruge holdet til at forberede sig på.

Dette ugentlige aftenhold skal ses som et sted, hvor man kan komme og ”træne sig selv” foran et kamera – nærmest som gik man til sport, en aften om ugen.

Man kan enten springe på, hvis man tidligere er blevet undervist af mig, og vil grave dybere i arbejdet med Adrienne Weiss-teknikken. Holdet er dog lige så meget tiltænkt skuespillere, som ikke tidligere har stiftet bekendtskab med den teknik jeg bruger. I teknikken arbejder vi sammen omkring karakterforståelse, for i samarbejde at forsøge opnåelse af mere indre liv og troværdig foran kameraet.

Vi hiver fat i to scener om ugen, hvilket gør at 4 personer kommer foran kameraet pr. aften. Målet er, at man (i hvert fald) får 3 gange foran kameraet, i løbet af de 10 uger kurset varer.

Da der er en del logistik og planlægning omkring hvornår man skal på gulv, skal man kun melde sig, hvis man regner med at kunne deltage, langt de fleste aftener. Fra kursets start, lægges der en plan om, hvem der skal på gulv hvornår. Og denne er man påkrævet at gøre sit bedste for at kunne følge, eller selv stå for at bytte med andre.

NB. der undervises fra kl. 17-21.30 inkl. en halv times pause.
Der undervises ikke mandag 12. februar pga. vinterferie.