Workshop

Filmskuespil og Chubbuck workshop med Kari Vidø

5 dage: 3.-7. juni
Kari Vidø

Kari Vidø

CV: Kari Vidø

Født og bor i København. Har arbejdet professionelt med film, tv, teater og radio de sidste 30 år som filminstruktør, manuskriptforfatter og dramatiker. Arbejder derudover som underviser.

Seneste arbejde: Instruktør på spillefilmen PARANOIA (premiere 8. febr. 2024).

Se hjemmeside: karividoe.dk

Uddannelse:

Filminstruktør fra Den Danske Filmskole .

Certificeret underviser i The Chubbuck Technique af Ivana Chubbuck i Los Angeles 2019.

Efteruddannelse:

Instruktion: Frank Corsaro, Judith Weston, Poul Clemmens, William Esper m.fl.

Manuskript: Linda Seger, Dara Marks og Deb Norton m.fl.

Kurser i forhandlingsteknik og ledelse.

Andet:

Er en del af censorkorpset på Den Danske Filmskole. Censor på

Filmskolen i forbindelse med optagelsen af manuskripteleverne (2021).

Underviser løbende i The Chubbuck Technique på Den Danske Filmskole og Panorama Academy (hvor jeg også holder kurser i karakterudvikling, genre, samt manuskriptudvikling).

Kursusleder og instruktør på Den Europæiske Filmhøjskole – DSF filmkursus for skuespillere – 4 film (2021)

Tutor i udvikling af tv-serier, Kultburo, Moskva (2012-2013).

Medlem af:

Danske Dramatikere og Filminstruktørerne.

Repræsenteret i Kraks Blå Bog.

Priser:

Reumert for bedste manuskript/Fobiskolen – en 6 timers teaterforestilling (i samarbejde med Claus Flygare og Lars Kjeldgaard)
Dansk Blindesamfunds Radiospilpris
Allenprisen
Preben Harris’ legat
Statens Kunstfond

Bestyrelser:

Mammutteatret (1998 – 2009)
Danske Dramatikere (1997 – 2000)
Filminstruktørerne (1992 – 94)
Filmværkstedets Projektredaktion (1992 – 93)

Jury:

U16 The Next Filmfestival (2016)
Emmy DR Fiktion (2011)

 

 

 

Sidste tilmelding: 2024-04-28

Chubbuck-teknikken består af 12 redskaber, som alle er meget effektive og hjælper dig til at skabe et unikt og troværdigt bud på rollen ved at personificere teksten med stof fra dit eget liv. Du får en metode til at forstå, hvad der driver dig i scenen og ikke mindst hvorfor. Og du lærer at være rollen, fremfor at spille den. Teknikken er også særdeles velegnet til castings og self tapes.

Du vil få tilsendt en scene og en scenepartner på forhånd. Når vi mødes, viser I scenen, så der er noget konkret at hænge teknikken op på, hvorefter I guides ift. Chubbuck-teknikken. Det er en metode, der går dybt, fordi vi arbejder med personligt stof, men det kommer til at foregå i et fortroligt rum og ingen forventes at dele ud af ting, de ikke har lyst til. Og mit fokus vil hele tiden være at få karakter og tekst til at leve.

Kari Vidø har arbejdet over 30 år som professionel manuskriptforfatter og filminstruktør indenfor mange, forskellige genrer og platforme (teater, tv-serier, film, reklame og radio), og er uddannet instruktør fra Den Danske Filmskole med efterfølgende kurser i Meisner, Method acting og Mike Leigh.

En masterclass i Chubbuck-teknikken var imidlertid en decideret aha-oplevelse for Kari, og hun blev certificeret underviser af Ivana Chubbuck i Los Angeles i 2019. Siden har hun undervist over 100 skuespillere i alle aldre og niveauer i denne teknik, som er meget effektiv. Kari bruger selv metoden som instruktør – i castingprocessen, til læseprøver og under optagelserne, senest i spillefilmen “PARANOIA”.

Som underviser har Kari Vidø bl.a. været lærer på Ebeltoft Filmhøjskole, Den Danske Filmskole i samarbejde med Scenekunstskolen, Panorama Academy og Det Danske Filmskuespillerakademi.

NB. scenerne optages ikke på dette kursus.